logo-hoofd

Dit kan je lezen. » Dies om te stansen » Dunne stansen (Dies)

Dunne stansen (Dies)

Er zijn oneindig veel soorten dunne stansen ( dies) . Je maakt er duizend-en één- figuren mee. 
Heel wat van deze stansen embossen ook een mooi reliëf. Ze gaan door de meeste stansmachines. Je hebt ook grote stansen voor in een A4-machine of in de Big Shot Pro.

Aureliestansen zijn donkerblauwe stansen met natuurgetrouwe tekeningen, meestal bestaat er ook een passende stempel bij.
Wanneer je op de uitgestanste mal een embossingmatje legt en het terug door de machine haalt, dan wordt het embost.

De CottageCottageCutz is een grote reeks met toffe, meestal niet te grote stansen in ' puzzelvorm'. De onderdelen van een figuur worden in één keer uitgestanst en men kan ze terug puzzelen. Daardoor kan men gemakkelijk verschillende papiersoorten en kleuren gebruiken en zo een 3D effect verkrijgen.

Je hebt cuttlebugstansen met een laag foam en snijden iets dieper uit dan andere dunne stansen, maar kunnen niet door alle machines. Deze embossen niet.
Er is ook een reeks ' de gouden' dat prachtig embost en stanst. Deze gaan door de meeste machines.

Embosslits snijden en embossen in één beweging. De meeste dies zijn klein, maar je hebt er ook grotere .

Folding dies zijn dies die je na het uitstansen nog moet omvormen naar een 3D figuur bv een hart, een ster.
Deze stansen zijn iets dikker dan de filding dies en kunnen niet door elke machine. Ook zijn er langere folding dies en deze hebben dus een langere basisplaat en snijplaat nodig.

Vintage (Joy) zijn kleine stansen die men enkel kan stansen door een stansmachine. Opgelet , sommige stansmachines 'lusten ' deze dies niet. Op de onderkant is de metalen plaat bekleefd met wat foam, de stans is dus wat dikker.

De Sizzlits zijn iets dikker dan gewone dies door de foamlaag. Ze snijden enkel uit, embossen dus niet.

Thinlits zijn over het algemeen opbouwstansen ( delen bij elkaar vormen een figuur, sommige delen ook voor andere figuren te gebruiken. Men ziet aan de binnenrand van de die wat je uitstanst. Super eenvoudig. Heel handig te gebruiken met de magnetische plaat.

Met 'Create a Flower ' maak je mooie 'echte' bloemen; De set bestaat uit verschillende kleine onderdelen die je na het stansen en embossen in elkaar zet; Eventueel bol je de onderdelen nog wat op.

De Tattered Lace- reeks snij- en embossingstansen hebben heel veel details en ook een portie fantasie.
Omdat ze veel details hebben, draai je deze stansen het best verschillende keren door de machine, telkens de stans wat draaien.

Cut-ies zijn meestal tweeledige dies die bij elkaar horen. Ze zijn niet zo groot, maar heel leuk. Snijden ook door vilt.

Indien men nog andere dies nodig heeft en men vindt ze hier niet, dan vraag je dit gerust.
Weergave
Eenvoudig
Gedetailleerd
Alleen foto's
Lijst
Lijst zonder foto's
Sorteren
Naam
Datum
Prijs Oplopend
Prijs Aflopend
-->
Webshop gemaakt met EasyWebshop